Ιαματικά Σπα στην Ελλάδα

ΑρχικήΠΡΟΤΑΣΕΙΣΙαματικά Σπα στην Ελλάδα

Ιαματικά Σπα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε Wednesday, February 13, 2019
Καλύτερα Πολυτελή Ξενοδοχεία με Ιαματικά Σπα στην Ελλάδα
 
Ανακαλύψτε τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών ιαματικών πηγών με μία από τις προτάσεις της Best Luxury Spas για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές ή σύντομες αποδράσεις στα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία με Ιαματικά Σπα στην Ελλάδα.
 
Τι είναι το Ιαματικό Σπα;
Στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη τα "ζεστά λουτρά" σε φυσικές πηγές αποτελούσαν μια κοινή πρακτική για τη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών και την επίτευξη γενικής αίσθησης ευεξίας. Πολλές από τις αρχαίες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι σήμερα, διατηρώντας μια μακρά ιστορία. Το ιαματικό νερό κάποιων από αυτές τις πηγές χρησιμοποιείται από κέντρα spa & wellness, σε υδροθεραπευτικές πισίνες και μπανιέρες, καταιονισμούς, ατμόλουτρα, θεραπείες και προϊόντα ομορφιάς.
 
Θεραπευτικές ιδιότητες
Το ιαματικό νερό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες καθώς και για την ευεργετική δράση του στο ανθρώπινο σώμα. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στην υπόγεια διαδρομή που ακολουθεί το νερό της βροχής μέσα πριν φτάσει στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια αυτής, το νερό γίνεται πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ράδιο, ιώδιο και αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο, οξυγόνο και υδρογόνο ενώ είναι απαλλαγμένο από βακτήρια και ρύπανση. Τα οφέλη από το νερό της ιαματικής πηγής περιλαμβάνουν ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος, αποτοξίνωση και καθαρισμό. Χάρη στην καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση του, το ιαματικό νερό είναι ιδανικό για άτομα με ατοπικό δέρμα και άλλες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, ροδόχρου ακμή. Το ιαματικό νερό χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του πόνου των αρθρώσεων, των εγκαυμάτων και συνδράμει στην αντιμετώπιση ορισμένων γυναικολογικών παθήσεων.
Πατέρας της υδροθεραπείας θεωρείται ο Ιπποκράτης, θεμελιωτής επίσης της ιατρικής επιστήμης.

Πολυτελή ιαματικά σπα στην Ελλάδα
Πολυτελή ιαματικά υδροθεραπευτήρια υπάρχουν στην Ελλάδα εντός ξενοδοχείων 5 αστέρων, σε εξαιρετικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τόσο καλοκαιρινές όσο και χειμερινές διακοπές σε απαράμιλλες εγκαταστάσεις, ενισχύοντας την υγεία τους. Το ευρύ φάσμα των ειδικών ιατρικών θεραπειών με τη χρήση του ιαματικού νερού, οι δυνατότητες υδροθεραπευτικής άσκησης, οι εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας, τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που μερικοί χώροι παρασκευάζουν με τη χρήση του ιαματικού νερού καθώς και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις διαμονής, επιτρέπουν στους προορισμούς αυτούς να προσφέρουν εξαιρετικές, θεραπευτικές και ολιστικές διακοπές στους επισκέπτες .
 
MYRTHIA THERMAL SPA
THERMAE SYLLA SPA
GALINI SPA
 
 
 

 

 
Διαβάστε περισσότερα άρθρα >